Daniela Raduica

Daniela Raduica reprezinta cu certitudine una din personalitatile puternice, originale ale scenei divertismentului romanesc actual. Nu am spus ”ale muzicii usoare”, doar, pentru ca ea este actrita cu diploma (a absolvit facultatea de Actorie) si abordeaza cu lejeritate orice gen muzical, inclusiv muzica populara. In mod special ea exceleaza in interpretarea sansonetei, cu accent impecabil si vibratie pariziana, ceea ce l-a facut pe un critic muzical, dupa o premiera a Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiesti (unde activeaz? de ani buni) s-o numeasc? ”Edith Piaf a Romaniei”.

Pe scena sectiei de revista a acestui teatru a creat numeroase roluri memorabile (canta, danseaza si este actrita innascuta), prestatiile sale superlative aducandu-i prestigiosul premiu ”Doina Badea”, pentru cea mai buna solista a teatrelor de revista din tara, la Festivalul national al Teatrelor de revista de la Constanta. Un timp a fost solista a Teatrului de Revista ”Contantin Tanase” din Bucuresti.

Daniela Raduica a absolvit Scoala Populara de Arte din Craiova, la scurta vreme de la debut incepand sa cucereasca trofee si premii I la toate competitiile de muzica usoara la care a luat parte: Calarasi (”Flori de mai”), Bacau (”Toamna culturala bacauana”), Bucuresti (”Aurelian Andreescu”, la editia cand pe podium a urcat si Paul Surugiu-Fuego), Medgidia (”Dan Spataru”) si multe altele, dar ea nu a acordat o mare importanta acestor competitii, punand accent pe alcatuirea unui repertoriu echilibrat.

Calitatile sale vocale remarcabile i-au determinat pe cativa dintre cei mai importanti compozitori ai nostri (Cornel Fugaru, Marcel Dragomir, George Nasis, Viorel Gavrila) sa-i compuna slagare. Acestora li se adauga celebrul compozitor americano-basarabean Yan Raiburg (cu zeci de hit-uri interpretate, intre altii, de Ion Suruceanu sau Fuego), care i-a scris Danielei Raduica 5 cantece, nucleu pentru un viitor album de autor.

In plan concertistic se remarca turneele intreprinse în SUA, Canada, Italia, Germania, Italia, Iugoslavia, Israel, Spania, spectacolele sustinute la Sala Palatului sau pe toate marile scene ale tarii, colaborarea permanenta cu renumita orchestra condusa de Petre Geambasu, ”Petre Geambasu Show Band”, alaturi de care a aparut nu o data si pe micul ecran. Sutele de emisiuni TV in care a fost invitata au consacrat in fata telespectatorilor imaginea unei artiste stapanind perfect mijloacele de expresie artistica, cantand la fel de bine muzica usoara traditionala, etno, folclor pur, dance, sansoneta, romanta-intr-un cuvant o interpreta plurivalenta.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

You may also like...

Leave a Reply