Publika

Trupa Publika a fost infiintata in anul 2008, dintr-o “potrivire muzicala iesita din comun si o comunicare exceptionala”, cei cinci membri fiind muzicieni cu o bogata experienta de scena, de productie si de studio.

Solistul trupei este Ionut Ruscior, figura sonora pe plan muzical, fiind parte a formatiilor VIP si Cross. La chitara se afla Florin Giuglea, unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi de blues din Romania, iar la clape, Robby G, cunoscut ca fiind printre primii producatori de muzica din tara. Tobosarul trupei Publika este Hanes Radu, unul dintre cei mai apreciati tobosari de la noi, cunoscut pentru colaborarile cu artisti precum Tibi Scobiola si Damian Draghici. La bas se afla Adi Ciuplea, parte componenta a trupei Vita de Vie.

Ionut Ruscior si-a descoperit singur pasiunea pentru cantat, improvizand linii vocale acasa. Pentru a indeplini dorinta parintilor sai, a urmat Scoala Pedagogica de la Iasi, insa fara sa profeseze ulterior. In incercarea de a se cauta pe sine, s-a inscris la Scoala Populara de Arta si, timp de cativa ani, a jucat teatru. Cand visul lui de a canta intr-o formatie a prins contur, a investit majoritatea timpului concertand in diverse cluburi de noapte din orasul natal. A strans banii castigati si i-a folosit platindu-si lectii de tehnica vocala cu baritonul Visarion Hutu.

Florin Giuglea este unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi de blues din Romania, fiind invitat sa cante alaturi de Vali Racila, Mike Godoroja, Felicia Filip si Florian Pittis. Cu Publika, Florin Giuglea afirma ca “a  redescoperit placerea si calitatea cantatului live, fiind pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti in dorinta de a face o muzica noua cu un sound modern, cantata insa 100% live”.

Robby G, claparul si-a sacrificat aproape tot timpul de joaca studierii solfegiilor, dar a reusit sa treaca peste frustrarea din copilarie si sa transforme pasiunea in cariera vietii lui.

Radu Hanes, responsabil de tobe, a avut ocazia sa cante alaturi de Tibi Scobiola si Damian Draghici si sa-i cunoasca pe Steve Lukather, Nathan East si Gregg Bissonette, artisti ce i-au schimbat fundamental conceptia despre muzica. Percutia l-a fascinat de la trei ani, de cand colegii de formatie ai tatalui sau, basist, l-au pus pe scaunel si l-au invatat primul ritm de tobe.

Adi Ciuplea s-a reapucat de studiul basului electric in 2005, dupa ce in perioada liceului a renuntat la el in favoarea violoncelului. A studiat muzica clasica timp de 14 ani. Din 2006, este membru al formatiei Vita de Vie, iar de la inceputul anului 2008 basist al formatiei Publika, unde a descoperit cu bucurie noi prieteni – niste muzicieni alaturi de care cantatul si compozitia se fac cu placere si usurinta, toti avand gusturi muzicale comune.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci, prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda formatia Publika pentru concerte, inaugurari, show-uri, petreceri, festivaluri, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply