Maria Buza

Maria Buza s-a nascut pe 26 februarie 1969. A absolvit Academia de Teatru si Film, promotia 1997, la clasa prof. Gelu Colceag. A jucat pe scena Teatrului National in piese precum “Sinucigasul”, “Burghezul gentilom”, “Naluca” si “O batista in Dunare”.

In vremea liceului si cativa ani dupa a dansat in ansamblul de amatori Doina Bucurestiului. Era foarte atrasa de cantecele artistilor. Isi dorea sa ajunga balerina, dar parintii nu aveau posibilitatile materiale necesare. Au reusit in cele din urma sa stranga suma de bani necesara si au inscris-o la Scoala Populara de Arta unde a facut balet doi ani si apoi dansuri populare. Doi ani, din 1987 pana in 1989, a lucrat la un centru de calcul, unde era operator calculator. Indrumata sa dea la teatru de prietena ei, Lia Bugnar, care la momentul respectiv, era deja studenta in anul II, Maria a intrat a treia si asa a inceput cariera ei in teatru.

Facand parte din anul 1995 pana in anul 2000 din grupul  umoristic “Voua”, in perioada 1997 – 1998 merge in turnee in Canada si SUA, alaturi de  componentii grupului. Dupa absolvirea facultatii este angajata in 1998 la Teatrul National “Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, si debuteaza cu rolul Smaranditei, in piesa “O batista in Dunare”, de D. R. Popescu, in regia lui Ion Cojar. Tot in acelasi an  lanseaza albumul muzical: “Fluturi galbeni” care se bucura de un real succes.

Artist complex , este angrenata atat in teatru, putin si in film, in televiziune si in diferite proiecte personale unde canta alaturi de Taraful George Patrascu, sotul ei. Este admirata pentru aparitiile sale in emisiunile de divertisment, ale tuturor posturilor de televiziune, unde imbina umorul cu interpretarea unui bogat repertoriu muzical. Are o familie minunata, un sot iubitor si un baiat: “Fami­lia este locul unde ma cuibaresc si locul unde mi-e cald si bine. Atunci cand am timp liber imi place sa plec in vacanta cu familia, fie ea chiar si de-o zi. In goana asta nebuna, timpul liber a devenit un lucru pretios.”

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul site-ului artistipentrununta.ro o recomanda pe Maria Buza pentru: nunti, botezuri, petreceri private, concerte, festivaluri, spectacole sau alte evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:


 

 

You may also like...

Leave a Reply