Vasile Seicaru

Dupa ce a terminat liceul a absolvit Facultatea de Educatie fizica si Sport din cadrul Universitatii din Galati, specializarea inot. Timp de 7 ani a fost profesor de educatie fizica, la Scoala Generala nr.2 din Galati, dar si in comuna Oancea. La chitara, a invatat sa  cante la Casa Pionerilor din Galati.

Prima sa chitara a avut-o la varsta de 7 ani. Vasile Seicaru a inceput sa cante din adolescenta, la 16 ani a avut primele trupe rock “Atletic” si “Group 17”, cantand piese din repertoriul altor trupe la moda pe atunci. Din 1968 a intrat ca solist vocal la formatia “Cristal”, iar din 1970 a castigat toate festivalurile Artei Studentesti. Tot din 1970 a inceput sa cante la mare. Intre 1972-1980 a cantat la Costinesti la Disco Ring, si la restaurantul “Forum”.

In 1978 a intrat in Cenaclul Flacara, unde a stat pana in 1984. Aici a devenit cunoscut ca interpret si compozitor de muzica folk. In Cenaclu a compus cele mai apreciate dar si cele mai valoroase cantece din repertoriul sau. In 1968 a compus primul sau cantec “Padurea”, urmand apoi “O clipa de aur” cu care a luat mai multe premii. In cariera sa a colaborat cu multi artisti de valoare. Dupa ce a lansat lp-ul “Nu trantiti usa”, a fost membru fondator al trupei care mai starziu s-a numit “Pasarea Colibri”, trupa cu care a facut multe turnee.

Vasile Seicaru are nenumarate imprimari la radio si tv, de-a lungul anilor lansand 10 albume, cel mai recent album al sau fiind “In orasul cu floare de tei”. A sustinut numeroase concerte in multe tari din intreaga lume.

In 1986 si 1987 a participat la Festivalul de muzica folk si rock “Rote lider”, iar in 1988 la Festivalul de muzica pop de la Soci, unde a castigat premiul special al presei, cu piesa “Lumina”. Si in tara a castigat numeroare premii ca solist vocal si ca autor de muzica. In 2006 a fost decorat cu “Ordinul cultural in grad de cavaler”. In 28 noiembrie 2009 a devenit Cetatean de onoare al municipiului Galati.

In 2010, la Premiile Radio Romania a primit doua mari premii Premiul pentru cel mai bun album folk “In orasul cu floare de tei” si Premiul “Omul cu chitara sau cel mai bun cantaret folk” al anului 2009.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Vasile Seicaru pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply