Suie Paparude

Grupul Suie Paparude s-a format in toamna anului 1993 in Club A, din 5 membri: un chitarist, un tobosar, un basist, un clapetist care abordau un stil alternativ-new-wave (epoca New Order).

In toamna anului 1994 Suie Paparude pierde trei membri dragi si ramane cu Mihai Dobre si cu Mihai Campineanu, abordand un nou stil “comercial”: industrial. In aceasta componenta grupul incepe o serie de concerte impreuna cu formatia Timpuri Noi, la vremea aceea cele doua grupuri reprezentand cele mai bune trupe de “alternative” romanesti. In noiembrie 1994 canta la inaugurarea studioului Martin acest concert reprezentand primul dintr-o lunga serie pe care grupul a sustinut-o pe scena acestui club. De altfel istoria grupului Suie Paparude este strans legata de inceputurile muzicii drum & bass, Suie Paparude si Studio Martin fiind pionierii acestui gen muzical.

In septembrie 1998 trupa revine la formula de trei prin cooptarea lui DJ Niky4 un mai vechi colaborator si principalul DJ din Studio Martin. In decembrie 1998 Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul “MUSCA”. In mai 1999 Suie Paparude filmeaza un nou videoclip pentru piesa “Ajutor” in regia lui Catalin Patru; in aceeasi luna incepe difuzarea clipului “Mutatia”, realizat de Alex Hammond in primavara si vara anului 1999 trupa concerteaza foarte mult in tara si pe litoral; cei doi Mihai intrerup colaborarea cu DJ Niky4, care paraseste trupa.

In vara anului 2000 se filmeaza clipul piesei “Invataturi”, dupa care in toamna-iarna aceluiasi an formatia Suie Paparude beneficiaza de un nou turneu prin tara – Future Sound Tour, prilej cu care s-a putut consolida afirmatia ca aceasta Suie este una dintre cea mai de succes trupa de muzica electronica din Romania.

In toamna lui 2002 cei doi se apuca la lucrul celui de-al 4-lea album care va fi terminat in preajma Craciunului. Se decid sa colaboreze cu Junkyard la doua piese: “Atac la persoane” si “Paparuda digitala” si apoi cu Adrian Despot de la Vita de Vie la piesele “Impreuna” si “Marajkee”. Michi, Dobrica si Junkyard sau, mai pe scurt, Suie Paparude in 2003 au lansat noul album Atac la Persoane.

In 2006 Suie Paparude sunt invitati sa cinte pe stadionul Lia Manoliu in deschiderea concertului Depeche Mode ( in urma unei selectii riguroase a managementului trupei britanice) in fata a peste 40.000 de spectatori.

In toamna lui 2012 se lanseaza videoclipul piesei “Nu te mai saturi de noi”, ce prefigureaza noul album al formatiei din 2013.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda pe Suie Paparude pentru pentru concerte,  show-uri, cluburi, petreceri private, banchete, festivaluri, baluri boboci, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply