Sarmalele Reci

Trupa Sarmalele Reci s-a format in 1993, la Bucuresti, in componenta: Zoltán András – voce, clape, Mihai Iordache – saxofon, flaut, Emil Viciu – chitara, Ciprian Voinea – bas, Florin Stefan – tobe, Florin Dumitrescu – textier.

Grupul s-a nascut la initiativa lui Florin Dumitrescu, care si-a dorit sa creeze un o trupa rock cu nume romanesc, spre deosebire de multele grupuri din acea vreme care aveau nume cu tenta americano – englezeasca.

Debutul lor are loc intr-un concert la Teatrum Mundi, 15 decembrie 1993. Remarcati, primesc imediat oferte de concert in orase precum Cluj Napoca sau Satu Mare. Canta si la Centrul Cultural American, la Institutul Francez din Bucuresti. In martie 1994 Voinea este inlocuit cu Sorin Romanescu. In acelasi an, trupa participa la Zilele Culturii Romanesti de la Wupertal, la initiativa lui Mircea Florian. András, Romanescu si Iordache raman in Germania pentru un turneu de jazz.

In 1995 este cooptat un nou baterist, Lucian Maxim, percutionist in Orchestra Radio. Apare primul album, “Tara te vrea prost”, iar cel de al doilea, “Aurolac”, este inregistrat cu Radu Rimniceanu la bas. Canta mult in tara, mai ales la Timisoara, Craiova, Cluj, in cluburi, participa la festivaluri de rock – “Top T” de la Buzau si la Cluj Napoca. In 1997, ajung si la Festivalul de la Györ, Ungaria (cu sectiunea de rock si teatru). Din septembrie 1997, baterist este Vadim Tichisan, iar la bas, Adrian Bortun, fost membru Timpuri Noi. In 1998, concerteaza la Clubul Universitatii si la clubul The Hope and Anchor din Londra, Marea Britanie.

In 2000, trupa era compusa din: Zoltán András – keyboards, voce, Emil Viciu – chitara, ‘Tichisan’ Iulian Corlateanu – bas, Mihai Iordache. Componenta trupei in 2000-2001: András, Viciu, Andi Savastre (bas), Adi Tetrade (tobe).

Pana la sfirsitul lui 2001 sustinusera 654 concerte. In martie 2002, un concert la Chisinau, Republica Moldova, unde albumul “Maniac” este difuzat si placut. Componenta 2002: Zoltán András – keyboards, voce, Emil Viciu – chitara, Ionel Tanase – tobe, Paul Baciu – bas.

In decembrie 2007 lanseaza albumul “O seara la Opereta” – The Best of Sarmalele Reci. Trupa marcheaza 14 ani de existenta si lanseaza cel de-al saselea album. In acelasi an primesc premiul Actualitatea Muzicala.

Componenta actuala: Zoltán András (voce), Emil Viciu (chitara), Mircea Horváth (clape), Dan Georgescu (bas) si Gabi Dragan (tobe). Formatia, Sarmalele Reci, se pregateste de lansarea unui nou album.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda trupa Sarmalele Reci  pentru concerte, inaugurari, show-uri, petreceri, festivaluri, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply