Hara

Trupa Hara a fost infiintata in mai 2000 la Cluj-Napoca la initiativa profesorului de engleza Flavius Buzila care si-a propus sa aduca un suflu nou, proaspat in muzica romaneasca. Trupa a fost remarcata imediat datorita creatiilor originale, extrem de inspirate, ce combina cu multa naturalete elemente de rock alternativ, electro-pop, sonoritati celtice si folclor romanesc, cu versuri graitoare, cu mesaj, intr-o interpretare unica, personala.

Trupa Hara a lansat 3 LP-uri: “Aiurea” (2001), “Mai Frumoasa” (2003), “O Zi” (2004) si albumul de colinde traditionale romanesti “Marlin, Drlin – Paispe Colinde s’o Strigatura” (2006), care au adus multe premii din partea institutiilor media (cel mai bun single – 2003, 2004, cea mai buna creatie – 2005, cel mai bun album – 2004, 2005, 2006).

Deasemenea, formatia si-a facut un renume din implicarea activa in numeroase proiecte caritabile si anti-discriminare, cei cinci membri fiind din 2006 Ambasadori Oficiali ai S.O.S. Satele Copiilor Romania.

Nu stiu cum definesc specialistii terapia prin ras, dar la membri trupei Hara functioneaza din plin, fara sa faca eforturi! Si cand e asortata cu cetati medievale, munti inzapeziti, iarba verde si frunze galbene, flori de cires, oameni faini, caini si pisici, chitara si vioara, simti ca traiesti!

Proiectul Interetnik, de pe care publicul cunoaste deja piese ca Muro Shavo, Hora Ursarina sau Shikana e menit sa incurajeze comunicarea interetnica si egalitatea de sanse iar membrii trupei au fost deja laureati in cadrul Galei Premiilor Radio Romania din martie 2009 cu Premiul pentru cel mai bun proiect etno al anului 2008.

In anul 2010 trupei i se alatura pianistul Sebastian Cochinescu si percutionistul Nunu Racris. In luna noiembrie 2010 trupa Hara lanseaza single-ul “Tara din povesti”, single preluat de televiziunea Antena 3 ca promo in toata luna decembrie 2010.

Stilul abordat de catre formatia Hara este unul inedit , rock european cu influente etno si alternative, echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin site-ul artistipentrununta.ro, recomandand Hara pentru evenimentul dumenavoastra, fie ca este vorba de petrecere privata, aniversare, concerte, spectacole, zile de oras, petrecere de companie sau orice alt tip de eveniment.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply