Gheorghe Gheorghiu

Gheorghe Gheorghiu s-a nascut pe 1 Ianuarie 1954 in Brasov. Gheorghe Gheorghiu a inceput sa cante de la sase ani, cand in urma unui examen de aptitudini, a fost remarcat de o comisie a Scolii de Muzica din Brasov pentru a urma cursuri de 12 ani. A studiat vioara si apoi chitara, activand o perioada in cadrul Cenaclului Astra.

In 1975 a participat la primul Festival National de Muzica Folk, unde a obtinut marele premiu si a fost invitat sa cante la Festivalul de toamna al Cenaclului Flacara. Pana in 1980 a fost membru al cenaclului, iar apoi a trecut la Serbarile Scanteii Tineretului. In 1984 a lansat discul “Sa fii tanar”, iar in 1988 “Pentru dragoste”. A sustinut concerte in toate orasele din tara, iar dupa 1990 a participat la numeroase concerte in strainatate.

In 1993 a infiintat Fundatia Culturala “Gheorghe Gheorghiu” si Spirit Studio Production. Tot in anul 1993 a lansat discul “Unde dragoste nu e, nimic nu e”, iar trei ani mai tarziu a aparut “Doi ochi caprui caut si acum”.

In fiecare vara, din 1998 a organizat “Festivalul bucuriilor vacantei” si “Radio Distractia” pe plaja Perla Venusului. Ultimul sau album a aparut in 2008 si se numeste “Best of Gheorghe Gheorghiu”.

In cariera sa muzicala a obtinut numeroase premii printre care la Festivalul de Muzica Tanara de la Pitesti a luat locul I, cu melodia “Doi ochi caprui caut si acum”, tot locul I cu melodia “Uitand ca m-ai iubit” la Radio Romania 1996, a primit premiul criticii muzicale “Mihail Jora” pentru contributii la perpetuarea slagarului romanesc, diploma acordata la Festivalul Gala Slagarelor Editia I la Zilele Orasului Piatra Neamt, premiu pentru perpetuarea slagarului romanesc acordat de Presedintia Romaniei in 1997, in 2008 diploma de popularitate “Slagare de Happy Aur” pentru cantecul “Unde dragoste nu e, nimic nu e” si discul de platina acordat de casa de discuri Mix Music.

A primit Diploma de onoare si Medalia de aur acordata de Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania. A fost membru UCMR ADA si Credidam, in 1993 a fost vicepresedinte fondator la “Asociatia cantaretilor fotbalisti din Romania”, iar in 2009 s-a alaturat Companiei Artistice Mix Music si impreuna cu Marius Gavrila si Victor Mihalache a infiintat prima televiziune online pentru copii “Tv de pici” precum si un post de radio.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda pe Gheorghe Gheorghiu pentru concerte, inaugurari, show-uri, petreceri, festivaluri, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply