Corina Chiriac

Corina Chiriac este o cunoscuta realizatoare tv, actrita, compozitoare si cantareata de muzica usoara.

Inca din copilarie a inceput sa fie atrasa de muzica, studiind pianul pentru o perioada de timp, iar apoi a urmat Scoala de muzica, unde a studiat vioara timp de sase ani. In 1965 a debutat radiofonic la Casa de cultura a studentilor  “Grigore Prioteasa”, in cadrul concursului “Debuturi”  unde a castigat premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii.

In 1967, Corina Chiriac a intrat la IATC I.L. Caragiale, clasa actorie. A debutat la Teatrul de Comedie din Bucuresti cu un rol secundar in piesa  “Sfantul”. Intre 1968-1969 a avut aparitii muzical literare in cadrul clubului de presa al Casei de cultura a studentilor  “Grigore Prioteasa”. In 1970 a debutat la concursul tv “Steaua fara nume” unde a obtinut nota 10, apoi s-a lansat pe plan national cu lucrarea “Valurile Dunarii”, in acelasi an a inceput sa aiba aparitii peste hotare, iar debutul international l-a avut la “Zilele culturii romane” in Polonia.

Corina Chiriac a obtinut in anul 1971 la Cerbul de aur, in editia a IV-a , “Cerbul de bronz”, in acelasi an aparand si primul sau disc single la Electrecord. Dupa ce a terminat IATC a fost repartizata la Teatru de stat din Oradea, unde a activat ca actor si solist vocal. In 1973 a avut numeroase colaborari cu TVR-ul, Teatrul Constantin Tanase, diferite teatre din tara. In acelasi an a participat la Festivalul Mamaia unde a obtinut premiul comitetului de Stat al Radioteleviziunii Romane.

In 1979 Corina Chiriac este protagonista show-ului tv  “Eu sunt Corina”, primul show tv color realizat in Romania. Intre 1988-1994 a lucrat in SUA ca reprezentant delegat al RTV Romania. Cand a revenit in tara, in 1994 a primit Diploma de Onoare la Festivalul International al Cantecului din Macedonia.

In septembrie 1997 a devenit actor la Teatrul de Estrada “Toma Caragiu” din Ploiesti. Electrocord a lansat albumul “Opriti timpul – Mari succese vol.1” al Corinei Chiriac in 2003. A primit din partea TVR “Diploma de onoare” si trofeul  “TVR 50” in 2006, in acelasi an apare si primul sau album de nuvele.

Din 2007 a devenit prezentatoarea emisiunii  “Sa v-amintiti duminica” la postul National Tv. In 2009 a aparut cel mai recent album al Corinei “Martisor Printisor”.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci, prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Corina Chiriac  pentru petreceri, prezentari, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply