Compact

Formatia Compact a luat fiinta astfel la Cluj-Napoca in anul 1977. Debutul a avut loc pe scena Clubului Universitatii, iar componenta initiala era Marius Bubu Luca (chitara, vocal), Ladislau Balas (tobe), Cornel Moldovan (chitara, vocal), Constantin Camarasan (chitara), Teo Peter (bas).

In formula Paul Ciuci (chitara, voce), Adrian Ordean (chitara), Teo Peter (bas), Aurel Vasilescu (tobe) si Vladi Cnejevici (clape), Compact sustine doua concerte la Galati (Festivalul Baladele Dunarii ) si Brasov. Pentru ca Paul Ciuci voia sa fuga in Statele Unite ale Americii el a fost inlocuit cu Leo Iorga (ex-Cargo). In 1982 Compact castiga Premiul I la Festivalul Rock “Serbarile Marii”. Este perioada unei ascensiuni puternice, grupul sustinand pana la 400 de concerte anual.

In 1985 apare primul LP integral cu piesele trupei, “Fata din vis” si tot atunci membrii grupului Compact sunt invitati la Festivalul Rock de la Dresda. In 1991 formula grupului Compact se completeaza cu Emil Laghia (chitara). In acelasi an, formatia este invitata in recital la Festivalul de la Mamaia si isi lanseaza albumul “Cine esti tu oare?”.

In anul urmator, 1992, Compact este invitata sa ia parte la festivalul Rock92 alaturi de  Uriah Heep si Ian Gillan, iar in 1993 sustine doua concerte, la Brasov si la Sofia,  alaturi de  Nazareth.

Trupa este zguduita de cateva pierderi. Bass-istul Teo Peter a murit in urma unui accident de circulatie, intens mediatizat in presa vremii, in decembrie 2004. Sase luni mai tarziu chitaristul Emil Laghia a fost gasit mort in casa sa. Autoritatile au stabilit ca el a fost ucis de concubina sa. Dupa cele doua tragedii, din 2004 si 2005, membrii trupei au decis ca spectacolul trebuie sa continue. Paul Ciuci, Dan Stesco, Aurel Vasilescu  si Adrian Tinca sunt cei care  canta acum sub titulatura Compact.

In anul 2007, Compact a implinit 30 de ani de activitate iar echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin site-ul artistipentrununta.ro, recomanda Compact pentru evenimentul dumenavoastra, fie ca este vorba de botez, nunta, petrecere privata, aniversare, zile de oras, petrecere de companie sau orice alt eveniment.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply