Cargo

Trupa ia fiinta la Timisoara in 1985, in formula: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitara), Tibi Gajdo (chitara bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) si Adrian Barar (chitara). Dupa mai multe schimbari de componenta si inregistrari care nu vor fi lansate niciodata, Leo Iorga este cooptat ca solist, in timp ce trupa incepe sa cante prin tara.

In anul 1989, Compact il imprumuta pe Iorga pentru un turneu in U.R.S.S. (deoarece Cargo avea interdictie de a canta, iar vocalistul lor era indisponibil) si ramane definitiv la Compact. Cargo, care il foloseau pe Mircea Nedelcu ca inlocuitor temporar, organizeaza un concurs pentru postul de vocalist, fiind descoperit astfel Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes”, care venea de la o trupa mica din Arad.

Ajutati de Socaciu, Cargo au inregistrat piesa Brigadierii in studio, la Radio Romania. Tot atunci au inregistrat si Buletin de stiri. In 1988 au cantat la Costinesti, insa la Teatrul de Vara s-a petrecut o scena in urma careia autoritatile le-au interzis sa mai concerteze pana la sfarsitul sezonului.

Dupa 5 ani, pe 5 decembrie 2003 se lanseaza albumul cu numarul 4, “Spiritus Sanctus”, sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor. Publicul primeste foarte bine noul album, videoclipul piesei “Daca ploaia s-ar opri” fiind difuzat frecvent pe posturile radio/tv.

In anul 2005 obtin inca o data premiul pentru cea mai buna trupa rock la MTV Romanian Music Awards. Tot in acelasi an primesc Discul de Aur pentru vanzarile albumului “Spiritus Sanctus”. Astfel, echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin site-ul artistipentruevenimente.ro, recomanda Cargo pentru evenimentul dumenavoastra, fie ca este vorba de petrecere privata, aniversare, concerte, spectacole, zile de oras, petrecere de companie sau orice alt tip de eveniment.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply