Niculina Stoican

Niculina Stoican, indragita interpreta de muzica populara, s-a nascut pe 9 decembrie 1970, in comuna Balta din judetul Mehedinti.

Niculina a urmat primii ani de scoala la Drobeta Turnu-Severin, iar liceul si facultatea de Etnomuzicologie si Folclor in Bucuresti, la clasa profesoarei Marioara Murarescu.

Incepand cu anul 1996 este angajata a Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Targu-Jiu, unde are o bogata activitate artistica,  participand la numeroase spectacole atat in tara cat si in strainatate. Cele mai importante premii castigate de Niculina Stoican: castigatoare a festivalului “Mostenitorii” organizat de Televiziunea Romana si Marioara Murarescu, laureata a festivalului “Maria Tanase”, laureata a festivalului “Maria Lataretu”, laureata a primei editii a festivalului de folclor “Mamaia-2001”.

Dintre artistii de muzica populara, Niculina Stoican o admira pe Nicoleta Voica, pentru ceea ce a facut pentru muzica populara pentru generatia ei.

Cat despre sine, Niculina Stoican spune ca este o femeie excentrica, cocheta, careia ii plac lucrurile scumpe si de calitate. Indiferent de bijuteriile pe care alege sa le poarte, Niculina nu renunta niciodata la talismanul ei norocos, pe care l-a primit de la mama intr-un moment cand i-a fost foarte greu in viata. In ultimii ani, Niculina Stoican a imbinat cariera de cantareata cu cea de prezentatoare TV. Pe langa cantarile de la festivaluri sau din diferite emisiuni, Niculina Stoican a inceput sa prezinte diverse emisiuni.

Printre albumele lansate de Niculina Stoican se numara “De-as fi ca luna pe cer”, “De atata vreme”, “Lina, lina, Niculina” (impreuna cu Petrica Mitu-Stoian), “Mandrulita de la Gorj” (impreuna cu Petrica Mitu-Stoian), “De-as trai cum zice lumea”, ‘Am crescut, Doamne, baiat”, “Sa petrecem cu Niculina Stoican” (volumele I si II).

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Niculina Stoican  pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:You may also like...

Leave a Reply