Mioara Velicu

Mioara Velicu este o interpreta de muzica populara care promoveaza frumusetea traditiei folclorice romanesti.

Exista oameni asupra carora timpul nu are nici un fel de putere. Mioara Velicu se numara printre ei. Interpreta de exceptie a muzicii populare, isi face meseria cu atata daruire si bucurie, incat tineretea nu se desparte de ea. Si nici iubitorii muzicii populare, nostalgici, inca, dupa frumusetea traditiei romanesti.

Nascuta pe data de 19 octombrie 1944, Mioara Velicu a crescut in satul Ireasca, comuna Gohor, judetul Galati. Mioara Velicu si-a inceput cariera artistica in 1963, la Ansamblul Folcloric “Rapsodia Dunarii” din Galati. Un an mai tarziu, in 1964, interpreta a inceput sa activeze la Ansamblul “Trandafir de la Moldova” din Barlad. Intre 1980-1996, a activat la Ansamblul “Ciocarlia” al Ministerului de Interne din Bucuresti.

Mioara Velicu este casatorita cu fostul campion olimpic si mondial (de lupte greco-romane) Nicolae Martinescu.

Repertoriul interpretei contine melodii autentice, stramosesti. “Hai, Catrina, si-mi-arata”, “Asa-i hora pe la noi”, “Hai la joc badita”, “M-a facut mama frumoasa”, “Douazeci de primaveri” sunt doar cateva dintre cantecele interpretei care au devenit slagare la scurt timp de la lansare.

Activitatea continua, miscarea permanenta o tin in forma si nu o lasa sa imbatraneasca. Ea nu refuza invitatii la spectacole, merge in fiecare sat, in fiecare tara straina unde este chemata. Nu tine la bani, tot ce vrea este ca oamenii sa o auda cantand si sa se simta bine. Toti oamenii! Mintea ii este treaza permanent, mereu isi face proiectele si are impresia ca nu-i ajunge timpul.

A sustinut sute de concerte si este Cetatean de Onoare al orasului Barlad. Pentru un eveniment reusit, Agentia de Evenimente Maria Cirneci o recomanda prin artistipentruevenimente.ro pe Mioara Velicu pentru nunta, botezul, masa festiva sau aniversarea pe care doriti sa o insufletiti cu muzica si voie buna!

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply