Mariana Ionescu Capitanescu

Mariana Ionescu Capitanescu este o indragita interpreta de muzica populara. Reprezentanta de seama a folclorului oltenesc, Mariana Ionescu Capitanescu s-a nascut pe data de 6 mai 1969, in localitatea Danciulesti, judetul Gorj.

Mariana Ionescu Capitanescu a indragit cantecul popular inca din copilarie, dar activitatea artistica profesionala a inceput-o la varsta de 19 ani cand s-a angajat la ansamblul “Valceanca” din Ramnicu Valcea.

In anul 1991 , la varsta de 22 de ani, Mariana Ionescu Capitanescu obtine cele mai importante premii din cariera artistica: premiul I la festivalul national “Maria Tanase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul “Topul tinerilor interpreti”, organizat de Radiodifuziunea Romana.

Aceste premii i-au adus consacrarea artistica, urmand apoi o serie de inregistrari la radio si filmari la televiziune.

Mariana Ionescu Capitanescu este angajata a Ansamblului Profesionist “Maria Tanase” din Craiova, alaturi de mari nume ale cantecului popular oltenesc: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Filuta Bogdan, Marius Magureanu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa.

Fiecare om are nevoie de un model de urmat. Pentru Mariana Ionescu Capitanescu acesta a avut un singur nume: Maria Ciobanu. Artista recunoaste ca nu s-ar fi apucat de cantat daca nu ar fi auzit-o si indragit-o pe “Ciocarlia” muzicii romanesti.

Mariana Ionescu Capitanescu este casatorita cu Dan Capitanescu. Nunta a avut loc pe 15 august 1998. Un an mai tarziu s-a nascut primul lor copil, Anthony. La sfarsitul lui 2010, Mariana Ionescu Capitanescu a adus pe lume o fetita, pe Tara Maria.

Mariana Ionescu Capitanescu are o discografie impresionanta: 1993 – “Inima plina de dor”, 1995 – “Dragoste de cand te-astept”, 1997 – “Ma arde dorul de tara”, 1997 – “Mai tii minte, sora mea”  – In duet cu Marcela Fota,  1997 – “Mariana Ionescu in Canada”,  1998 – “Om cu nevasta frumoasa”,  1999 – “Incepui dragoste noua”,  2000 – “Olteanu-i bun de iubit” – In duet cu Marcela Fota, 2000- “Incepui dragoste noua”, 2001 -“Am cantat de cand ma stiu”, 2003 – “Tot ma-ntreaba inima”, 2005 – “Lume, bine v-am gasit” – In duet cu Ionut Dolanescu, 2006 – “Viata, draga viata”, 2009 – “Jos la hanul din Banie”.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Mariana Ionescu Capitanescu pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:


You may also like...

Leave a Reply