Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu, cantareata de muzica populara, s-a nascut pe 11 iulie 1955 in comuna Ionesti, satul Marcea din judetul Valcea.

Pentru Maria, calitatea conteaza, nu cantitatea. De aceea, niciodata nu s-a gandit sa scoata zeci de albume doar de dragul de a fi in pas cu alti colegi de breasla. “Marii artisti au trait si cu un singur cantec”, spunea Maria Dragomiroiu. Maria Dragomiroiu venea de cu zori la scoala, ca sa cante in clasa inca nepopulata de elevi. Fredona atat de frumos cantul popular incat primea si aplauze in scoala inca pustie in primele ore ale zorilor. O aplauda femeia de serviciu care se sprijinea in matura, vrajita de glasul micii oltence.

S-a inscris ambitioasa Maria Dragomiroiu, eleva de la Liceul “Caragiale” la concursul “Floarea din gradina”. A trecut primele etape eliminatorii cu note maxime insa la ultima etapa juriul a ezitat sa-i decerneze trofeul spunand ca glasul sau seamana cu al Mariei Tanase. Maria Dragomiroiu le-a iubit teribil pe cele doua uriase Marii: Maria Lataretu si Maria Tanase, dar nici un moment nu si-a pus in gand sa le imite. Iar cariera ei superba de mai tarziu a aratat ca ea este Maria Dragomiroiu. Unica Maria Dragomiroiu. Pana la urma juriul i-a dat si la ultimul concurs nota 10 si Maria a plecat plangand de fericire cu trofeul “Floarea din gradina”, facandu-i pe colegii de liceu s-o numeasca “floricica noastra”.

Nasa copiilor ei, superba cantareata Ileana Sararoiu, a sustinut-o si i-a dirijat pasii, iar ambitia fetitei de taran s-a implinit si Maria Dragomiroiu este marea artista a cantului popular romanesc. A visat, si-a fortat destinul sa-i puna in lucrare visul. Maria Dragomiroiu nu uita niciodata casa batraneasca din satul valcean unde asculta folclor la difuzorul din perete si atunci cand simte nevoia sa capete putere din radacinile ei definitiv ramase in pamantul satului natal da o fuga in Valcea.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Maria Dragomiroiu pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply