Gheorghe Turda

Gheorghe Turda este un cantaret din Romnaia, absolvent al Academiei de Muzica din Cluj.

S-a nascut la Sapanta, judetul Maramures in data de 6 martie 1948 si a debutat in Ansamblul Martisorul din Cluj.

Interpretul a urmat cursurile Academiei de Muzica din Cluj unde l-a avut ca rector pe Alexandru Farcas cel ce i-a pecetluit traseul profesional. Al doilea dascal care l-a marcat este Dumitru Farcas, dirijorul sau de la ansamblul Martisorul, sub bagheta caruia a crescut ca student la Cluj in perioada 1966-1973.

Printr-un decret prezidential din 1 decembrie 2008, Gheorghe Turda a fost inaintat in gradul de General de Brigada in rezerva. Acesta ocupa functia de director al Centrului Cultural National din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Sapte ani a activat la ansamblu Martisorul din Cluj.

Gheorghe Turda a concertat in mai mult de 40 de tari si a participat la peste 80 de turnee. Turneul care l-a marcat cel mai mult a fost cel din Japonia, de acum 20 de ani. A fost prim solist al prestigiosului Ansamblu Rapsodia Romana si director artistic al Ansamblului Ciocarlia.

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai faimosi interpreti de muzica populara din zona de nord a Maramuresului, melodiile sale fiind ascultate de milioane de romani.

Din repertoriul celebrului interpret amintim melodii precum “Dupa pui de morosan”, “Tata lumea are-an dor”, “Asa beau oamenii buni”, “Buna seara dragii mei”, “Ce rau am facut la lume”, “Puiculita a me muiere”, “La crasmulita din vale”, “Coborai din deal in vale”, “Pe Mures si pe Tarnava”, “Saraca, inima me”, “Mosule, barba carunta”, “Cui nu-i place dragostea” sau “Dragu-mi-i la veselie”.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci recomanda Gheorghe Turda pentru evenimente sau petreceri corporate, petreceri private, spectacole sau concerte deoarece este un interpret apreciat de romani, melodiile sale precum “Asa beau oamenii buni”, “Buna seara dragii mei”, “Ce rau am facut la lume”, “Puiculita a me muiere”, “La crasmulita din vale”, “Saraca, inima me”, “Mosule, barba carunta”, “Cui nu-i place dragostea” sau “Pe Mures si pe Tarnava” fiind ascultate de romanii din tara si nu numai.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

 

You may also like...

Leave a Reply