Elisabeta Turcu

Elisabeta Turcu este o cantareata de muzica populara din zona Munteniei. Elisabeta Turcu a venit pe lume la data de 17 septembrie 1954 in satul Oiesti, judetul Arges, o zona cu cu foarte multe livezi de pomi fructiferi.

Munteanca get-beget, Elisabeta este considerata o cantareata reprezentativa de muzica populara a locurilor de origine, zona Curtea de Arges-Corbeni-Vidraru regasindu-se aproape de fiecare data in repertoriul interpretei. Cea mai mare dorinta a artistei a fost sa cante. Inca din copilarie, cand asculta la radio cantecele Mariei Lataretu si ale Ilenei Constantinescu, apoi ale Mariei Tanase, era fascinata de glasul lor si isi dorea sa le calce pe urme.

A cantat alaturi de Irina Loghin, Benone, Maria Ciobanu si Ion Dolanescu. Elisabeta Turcu a devenit memebra a “Ansamblului Doina” al Armatei. In anul 2005, artista a lansat albumul “La multi ani cu sanatate”. “Cantecul mi-a fost intotdeauna alaturi si cred ca n-as putea sa renunt la el niciodata. Iubesc muzica populara, si tot ce am facut am facut din dragoste. Pur si simplu, cant din suflet si am facut asta pentru a le aduce o bucurie celor de langa mine”, marturiseste Elisabeta Turcu

Din repertoriul artistei fac parte melodiile: “Fir-ai tu sa fii, neicuta”, “Plang mamele la icoane”, “Vreau sa fiu o soacra buna”, “Dragoste, floare cu spini”, “La multi ani cu sanatate”, “Prima dragoste de fata”, “Neicuta, vorbele tale”, “Mama mea, scumpa comoara”, “Mai primare, mai primar”, “De n-ar fi pe lume dor”, “Mai Costica, padurar”, “Inima afurisita”, “Uite, neica, trece dealul”, “Doamne, la dusmanii mei”.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Elisabeta Turcu pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:


 

You may also like...

Leave a Reply