Cornelia si Lupu Rednic

Cornelia si Lupu Rednic sunt doi interpreti de muzica populara, sot si sotie, originari din Sighetu Marmatiei, care interpreteaza cantece populare din zona Maramuresului.

Reprezentand zona Maramuresului, Cornelia si Lupu Rednic au ajuns la inimile romanilor prin naturaletea si bucuria interpretarii, prin mandria cu care poarta costumele traditionale zonei, dar si prin veselia pe care o emana. Cornelia si Lupu Rednic manuiesc cu dibacie, pentru acompaniament, celebrele instrumente zongora si cetera (chitara si vioara). Lupu Rednic s-a nascut in 1969 la Sighetu Marmatiei, iar copilaria si-a petrecut-o in comuna Sieu, pe frumoasa Vale a Izei. Lupu  a inceput sa cante la vioara la 14 ani, cand a cumparat, de la un vecin, o zongora si o cetera. Pe Cornelia a intalnit-o pe cand era bucatar-ospatar, fiind coleg de serviciu cu viitoarea soacra. S-au intalnit, s-au placut din prima clipa si, dupa opt luni de zile, in care s-au cunoscut si mai bine, in 1992 s-au casatorit.

In 1993, au participat la primul lor festival de folclor, “Alina-te, dor, alina” de la Cicarlau, obtinand premiul special al juriului. Au urmat Festivalul National de Folclor “Candrelul” din Sibiu si trofeul concursului “Floarea de stanca” de la Campulung Muscel. In 1995, Lupu a fost repartizat, prin concurs, la Sighetul Marmatiei, ca politist, absolvent fiind al Scolii de Politie de la Slatina.  Desi parintii l-au vrut preot, Lupu a vrut sa fie politist si si-a luat in serios atributiile de serviciu.

Cele trei albume de muzica populara scoase pe piata, “Care frunza pica jos”, “Sa traia’ pretinii mei” si “Mandruta cu ochi de mura”, sunt cel mai bun argument in acest sens. La acestea se adauga pasiunea Corneliei pentru muzica usoara, dar si pentru cea armaneasca, concretizata in albumele “Mi-e dor” si “Asculta-mi gione arman”, unde canta alaturi de Gigi Sima si formatia “Pindu”.

Cel mai bun antrenament artistic il reprezinta nuntile, petrecerile private si spectacolele live pe care le sustin. Si nu sunt putine, spun cei doi interpreti. Parcurg peste 150.000 km anual, prin tara si peste hotare, unde sunt invitati sa cante. Au avut numeroase turnee in toata America, in Germania, Austria, Franta, Spania, Suedia, Marea Britanie, Irlanda.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Cornelia si Lupu Rednic  pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply