Constantin Enceanu

Constantin Enceanu este un solist de muzica populara nascut la 16 februarie 1964, intr-un sat din sudul Romanatiului, undeva aproape de Dunare, satul Visina Noua. Mama lui, nascuta in Vadastrita-Olt, a avut acest talent, cantand pe la serbarile din satul natal in vremea copilariei sale; parintii nu au lasat-o insa sa plece la Bucuresti, din dorinta de a nu-si pierde una din cele trei fiice. Si pare ca dorinta ei i-a transmis-o artistului!

Constantin Enceanu crede ca s-a nascut cu acest dar, pentru ca a cantat de cand se stie. In clasele primare era nelipsit de la serbarile organizate de scoala. A participat la “Cantarea Romaniei”, castigand in clasa a VIII-a, locul III pe tara.

A plecat la Liceul Energetic din Craiova in anul 1978. In perioada liceului, a absolvit cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova, la clasa doamnei Paula Dogaroiu, profesor cu experienta in domeniu, recunoscuta, pe plan local, pentru indrumarea si formarea de noi talente.

In perioada 1985-1991 Constantin Enceanu a participat la 19 concursuri si festivaluri din tara unde a castigat la toate cate un premiu mai mic sau mai mare, culminand cu anii 1991 si 1992 cand a castigat: in 1991 – “Corabia de aur”, premiul I, in 1991 – “Festivalul Maria Tanase” – Craiova, premiul I, in 1992 – “Topul anului 1991”- concurs organizat de Radio Televiziunea Romana.

Primul redactor de Televiziune cu care Constantin Enceanu a colaborat si care a vazut in el un viitor solist de muzica populara a fost doamna Florentina Satmari, apoi a mai colaborat cu doamna Niculina Merceanu si doamna Marioara Murarescu.

In aprilie 1992, in urma unui concurs a fost angajat la Ansamblul Folcloric “Maria Tanase” din Craiova, ca solist vocal. In perioada 2010 – 2012 a indeplinit, cu mult succes, functia de manager al prestigiosului Ansamblu.

“Dorinta mea a fost si este sa ajung cu mesajul cantecelor mele la sufletul omului, eu simt ca traiesc pentru cantec si cant pentru semenii mei.” Acesta este mesajul lui Constantin Enceanu si motivul pentru care Agentia de Evenimente Maria Cirneci va recomanda artistul pentru evenimente sau petreceri corporate, petreceri private, spectacole, concerte sau orice alt tip de evenimente doriti sa organizati.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply