Palatul Ghika

Palatul Ghika (Ghika gratie familiei ctitorilor) este unul dintre cele mai vechi palate bucurestene. Situat in apropierea intersectiei B-dului Lacului Tei cu Str. Doamna Ghica, palatul margineste latura sudica a lacului din Parcul Plumbuita. Acest edificiu impunator este realizat in bine cunoscutul stil neo-clasic al arhitecturii italiene, in conformitate cu tendinta de occidentalizare a Principatelor Romane de la inceputul secolului al XIX-lea. Palatul a fost zidit de catre domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica in anul 1822, pe locul unei mai vechi case parintesti, apartinand banului Dumitrache Ghica. Palatul a constituit ani la rand resedinta de vara a domnitorului.

Domeniul Palatului Ghika se intinde pe o suprafata vasta, palatul ocupand aproximativ 1000 mp, iar terenul aferent acestuia (anexe, curte, gradini, alei) masurand peste 11 000 mp. Din informatiile culese, intrarea in incinta era strajuita de doi lei, elemente sculpturale ce se regasesc si de o parte si alta a intrarii in cladirea Palatului. Deasupra pilonilor portii se afla doi vulturi impetuosi ce par a scruta si astazi zarea.

Curtea  din fata palatului impresioneaza prin staturile teilor seculari, deschizand generos imaginea unui monument arhitectural deosebit. Palatul – amplasat in centrul de greutate al ansamblului – dintre capela (Biserica Ghica Tei ce a apartinut domeniului) si anexele gospodaresti la sud – e compus din subsol, parter, etaj si mansarda.

Peluza din spatele Palatului, alcatuind o intima si spatioasa curte interioara, gazduieste in prezent, evenimente in aer liber, al caror succes este determinat de cateva elemente definitorii, toate reprezentand avantajele unei locatii de vis. Fatada cladirii este de un rafinament deosebit, iar ornamentele delicate ce decoreaza ansamblul reprezinta o trasatura specifica a Palatului.
Interiorul palatului, alcatuit din spatioase incaperi, poarta amprenta pictorului italian Giacometti.

Organizeaza orice tip de evenimente: intalniri de afaceri, aniversari onomastice sau zile de nastere, petreceri de logodna, nunti, botezuri, lansari, baluri caritabile, filmari si lista este cu siguranta mai lunga, toate acestea fac parte din oferta Palatului Ghika.

Daca alegi organizarea nuntii tale la Palatul Ghika, trebuie sa sti ca atmosfera nuntii va fi de acum una nobila in ton cu palatul care o gazduieste, gratie incarcaturii sale culturale si istorice, incontestabile. Locatia se afla intr-un peisaj mirific, vecinatatea lacului si vegetatia luxurianta completand cadrul general. Localizarea acestui spatiu, destinat unui numar de 100-300 invitati, este in plin Bucuresti (legand centrul capitalei de zona de Nord), fapt ce usureaza drumul tuturor invitatilor catre o oaza de vis. Slujba religioasa poate avea loc in Biseria Palatului sau in aer liber, intr-un spatiu special creat.

Organizarea evenimentelor se desfasoara sub un cort elegant – complet accesorizat: zona de lounge, torte si faclii, posibilitatea de a avea jocuri de artificii, candelabre, lumini arhitecturale si meniuri alese, inclusiv gastronomie si vinuri “pour le connaisseurs”. Nicio alta locatie nu cuprinde toate aceste elemente-avantaje si nicio alta locatie nu poate transforma visul oricarei mirese in realitate mai bine decat Palatul Ghika.

Echipa de evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro, va recomanda “Palatul Ghika”  pentru un eveniment memorabil.

Contact sala de evenimente:

Email/ Site: office@palatul-ghika.rowww.palatul-ghika.ro

Mobil: 0735 444 422

Galerie Foto:

 

You may also like...

Leave a Reply