Taxi

Taxi este una din cele mai cunoscute si iubite trupe romanesti de pop – rock. Trupa a fost fondata in anul 1999, in Bucuresti. Dan Teodorescu, compozitor, textier, vocalist si lider al trupei, l-a recrutat initial pe Adrian Bortun, cu care mai cantase in trupa Altceva. Bortun l-a cooptat pe fostul sau coleg de trupa de la Sarmalele Reci, Andrei Barbulescu, iar Dan l-a adus pe George Patranoiu. Si astfel s-a nascut trupa Taxi. Primul cantec de succes al trupei a fost ”Criogenia salveaza Romania”, care a adus fani chiar si din membrii clasei politice romane. Tot in 1999, trupa a fost nominalizata la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia, iar in noiembrie a fost lansat albumul de debut – “ Jumatate de album”.

De-a lungul timpului au aparut diverse schimbari in ceea ce priveste componenta trupei Taxi,  insa asta nu a impiedicat evolutia formatiei. Inca de la inceput au lansat hituri precum: “Comunitaru” (2000) – melodie care facea referire la cainii vagabonzi adunati in perioada respectiva de pe strazile Bucurestiului si ulterior eutanasiati, “ Americanofonia” – cântec ce face referire la abundenta expresiilor americane intrate in limba romana, “Aici sunt banii Dumneavoastr?”, “Noi cu cine vot?m”, “Domnule Fost” sau “Situatia din Tara”.

Cel mai recent album, “Cele doua cuvinte”, lansat in 2011, s-a bucurat de un succes enorm. Single-ul ce da si numele albumului a avut parte de un videoclip inedit, in care 26 de barbati celebri din Romania se lupta cu greutatea rostirii a doua cuvinte. Cantecul “Cele doua cuvinte” a avut un asemenea succes, incat acesta a fost tradus in mai multe limbi, inregistrat si cantat de artisti din Moldova, Polonia si chiar Suedia.

Echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda formatia Taxi pentru petreceri corporate, nunti, aniversari, zile festive sau spectacole.

 

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply