Parazitii

Parazitii este una dintre primele trupe de hip hop din Romania.

In martie 1994, Cheloo (Catalin Stefan Ion) infiinteaza Parazitii. In luna mai i se alatura Ombladon (Bogdan Ionut Pastaca). Prima piesa inregistrata este “In Jur” si a aparut pe 13 septembrie 1994. O zi mai tarziu au sustinut primul lor concert, la un bal de boboci.

In iarna anului 1994 se alatura formatiei DJ IES. Primul album, Poezii Pentru Pereti“, produs independent, a fost lansat pe 15 iunie 1995 si a fost al doilea album de rap din Romania.

Pe 23 iunie 1997 lanseaz? Suta, ce avea sa devina albumul rap al anului. Vanzarile depasesc asteptarile. Urmeaza o serie de concerte prin tara si aparitii pe diferite compilatii.

In aprilie 1999 apare pe piata compilatia “HIP-HOP Murale”, ce cuprinde 2 piese noi semnate Parazitii. De asemenea, in locul lui DJ IES, este cooptat unul dintre cei mai prolifici DJ din tara: FreakaDaDisk.

In iarna lui 2004 apare albumul aniversar care sarbatoreste implinirea a 10 ani de muzica.  Apare clipul piesei “Fuck You Romania”, piesa care apare pe acest album aniversar numit “Primii 10 ani”, album dublu CD, aparut in varianta necenzurata si cenzurata. Trupa va folosi pentru lansarea materialelor propria casa de productie, 20CM Records.

In august 2005 apare Maxi single-ul “Violent” si videoclipul piesei cu acelasi nume.

In decembrie 2005 apare albumul “Confort 3”, album ce aduce trupei Parazitii atat succes, cat si un nou conflict cu membrii CNA-ului. Clipul piesei “Praf”, single-ul ales pentru filmarea videoclipului, starneste reactia CNA-ului care ajunge la concluzia ca acest videoclip instiga la consumul de droguri. Urmeaza un nou clip Parazitii, dupa care trupa ia o pauza pentru ca Ombladon si Cheloo sa isi lanseze fiecare cate un album solo.

Pe data de 6 octombrie 2009, este lansat albumul “Slalom printre cretini (remix)”, iar pe data de 15 iunie 2010, trupa Parazitii lanseaza albumul “Tot ce e bun tre sa dispara.”

Trupa Parazitii s-a remarcat de la inceput si a ramas inca in top. Acizi si controversati. Astfel ar putea fi descrisi Cheloo, Ombladon, Fdd, cei trei membri ai trupei.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply