Gabriel Cotabita

Gabriel Cotabita s-a nascut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, este un cunoscut cantaret roman de muzica usoara, prezentator, producator muzical si de televiziune. Este solistul vocal al trupei VH2, iar in anii ‘80 a fost component al cunoscutului grup rock Holograf.

A absolvit Institutul de Electrotehnica din Craiova fiind inginer. In perioada 1967-1969 urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova. A debutat in muzica rock in anul 1975 alaturi de grupul Redivivus devenind o vedeta a genului. In luna octombrie a aceluiasi an are loc primul spectacol al formatiei si un an mai tarziu Redivivus participa la Festivalul Artei Studentesti de la Galati unde Gabriel Cotabita primeste premiu pentru cel mai bun solist vocal.

Intre anii 1979 si 1980 Cotabita colaboreaza si cu Basorelief alaturi de care sustine o serie de concerte pe litoral. Dupa ce Redivivus isi incheie activitatea pentru ca nu a mai putut fi considerata o trupa studenteasca, interpretul isi va infiinta o noua trupa, Fapt Divers cu care canta in restaurant. Ulterior revine la titulatura de Redivivus. In 1983 Holograf ramane fara solist vocal si-l solicita pe Gabriel Cotabita sa vina in trupa. Impreuna au lansat in anul 1984 albumul “Holograf 1”. Pe vremea aceea in componenta Holograf erau Gabriel Cotabita – voce, Mihai Pocorschi – chitara/voce, Sorin Ciobanu – chitara, Antonio Furtuna – clape, Nichi Temistocle – chitara bass, Edi Petrosel – percutie. Prezenta trupei in acelasi an pe scena de la Cenaclu Flacara reprzinta rampa de lansare pentru baieti. Despartirea de Holograf se face din cauza vizei care ii este refuzata de doua ori lui Gabriel Cotabita pentru o serie de turnee in strsinatate motiv pentru care decide sa paraseasca trupa.

In 2002, Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi, care au mai cantat impreuna si in formatia Holograf, se intalnesc intr-o emisiune unde sunt invitati, si le vine ideea infiintarii unei trupe, care sa le aduca revenirea pe piata muzicala. Gabriel Cotabita era bine cunoscut publicului pentru cariera solo de succes, iar Mihai Pocorschi era cunoscut publicului si in calitate de compozitor al multor cantareti. Astfel ia nastere formatia VH2.

Cotabita este unul dintre cei mai apreciati artisti romani, care a reusit de-a lungul anilor sa se mentina in atentia publicului.

Echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda trupa Vh2 pentru spectacole, concerte, zile de oras, festivaluri sau petreceri.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply