Mahala Rai Banda

Mahala Rai Banda a fost fondata de catre compozitorul si violonistul Aurel Ionita care face parte din celebra familie de lautari din Clejani, inrudindu-se astfel cu o mare parte dintre componentii trupei Taraf de Haiduci.

Daca se intampla sa fi hoinarit pe afara in vacante in ultimii ani, sigur ai auzit de Mahala Rai Banda… sau macar daca asculti un pasaj din muzica lor, indiferent pe unde te afli, ciulesti urechea mai bine, pentru ca regasesti Romania, regasesti sounduri familiare dar interpretate intr-o maniera proprie si moderna.

Mahala Rai Banda (tiganii lautari nobili) combina un uimitor mix de stiluri si genuri muzicale: sunetele traditionale ale viorilor si acordeoanelor romanesti sunt amestecate cu cele ale alamurilor fanfarelor moldovenesti si apoi toate la un loc transpuse pe pe un beat modern, caracteristic, stil ce a condus trupa catre o pozitie ce o detaseaza net de celelalte din categoria ei. Chiar de la primul lor album, numit simplu Mahala Rai Banda, in 2005, reputatia trupei a continuat sa creasca in intreaga lume.

Mahala Rai Banda a sustinut in jur de 200 de concerte in 26 de tari, participand la mai toate festivalurile importante de gen dar avand si multe concerte individuale in prestigioase cluburi sau celebre sali de concert

Cateva dintre piesele Mahala Rai Banda au aparut deja pe celebre compilatii internationale cum ar fi Buddha Bar (Franta), Bucovina Club (Germania), Balkan Bangers (UK), Gypsy Beats (UK), Bar Gypsy (USA) si multe altele si, de asemenea pe albumul ce cuprinde coloana sonora a filmului “Borat”.

“Ghetto Blasters”, cel de-al doilea album Mahala Rai Banda, a fost lansat in octombrie 2009 si a urcat pana pe locul 2 in topul World Music Charts Europe si a fost votat printre primele 10 cele mai bune albume ale anului in revista Songlines din Marea Britanie.

Mahala Rai Banda a cucerit intreg mapamondul cu stilul inconfundabil, numit “balkan beat”; un stil in acelasi timp autentic si sofisticat, seducator si fascinant care ar insufleti orice tip de petrecere fie ea nunta, botez, aniversare, petrecere de companie sau masa festiva. Agentia de Evenimente Maria Cirneci considera ca Mahala Rai Banda este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteti face pentru evenimentul dumneavoastra si ii recomanda prin site-ul artistipentruevenimente.ro.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply