Loredana

Loredana Groza s-a nascut pe data de 10 iunie 1970 la Onesti, judetul Bacau. A inceput sa cante de la o varsta frageda – 3 ani, pasiunea pentru muzica continuand in timpul scolii primare si liceului. A studiat vioara timp de 8 ani (de la varsta de 6 ani pana la varsta de 14 ani) si a urmat cursuri de balet.

La 16 ani participa pentru prima data la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, unde castiga premiul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si castigatoare a trofeului. In anul 1987 este remarcata de compozitorul Adrian Enescu. Acesta ii propune initial inregistrarea unui cantec “ O inima de 16 ani” si astfel se naste, de fapt, primul album al Loredanei “Buna seara iubite”. Albumul a fost unul de referinta, fiind primul album de muzica electronica produs in Romania. Desi piesa “Buna seara iubite” nu a fost niciodata difuzata, din cauza cenzurii comuniste, albumul a avut un incredibil success fiind vandut in peste 1 milion si jumatate de exemplare, fiind considerat cel mai vandut album romanesc din toate timpurile.

In anul 1989 este lansat cel de-al doilea album al Loredanei – “Un buchet de trandafiri”, care a fost de asemenea un succes. Dupa revolutie insa, piata muzicala din Romania se prabuseste, multi artisti si compozitori nemaiavand curajul sa infrunte schimbarea. Astfel, Loredana incepe seria concertelor in afara tarii: 1990 – Londra, 1992 – Italia unde canta alaturi de Cristiano Malgioglio, Rita Pavone si Tedi Reno, 1993 – Canada si America.

In 1994 apare albumul ” Atitudine”, care aduce publicului o noua Loredana, transformata si imbogatita de noile experiente, cu un stil nou si avangardist. De-a lungul timpului lanseaza numeroase materiale discografice, toate foarte bine primite de public.

Loredana Groza este foarte apreciata pentru muzica ei, are numerosi fani in toata lumea, cucerind prin talentul ei dar si prin felul ei de a fi.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro v-o recomanda pe Loredana Groza pentru petreceri companii, spectacole, petreceri private, concerte, aniversari, nunti, mese festive sau alte evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply