Dinu Iancu Salajanu

Dinu Iancu Salajanu este un cantaret roman de muzica populara din zona Ardealului. Botezat cu numele de Dinu Ianchis, artistul a venit pe lume in ziua de 2 iulie 1969 in Balan, judetul Salaj. Viitorul muzical al lui Dinu Iancu Salajanu a inceput cand fratele sau i-a cumparat un acordeon.

La varsta de 16 ani a inceput sa cante. Nu a avut un indrumator, ci pur si simplu i-a placut muzica, i-a placut sa cante, caci prin cantec el le poate oferi oamenilor dragostea sa fata de ei.

Interpretul a urmat Conservatorul, sectia canto clasic, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea.

Dinu Iancu Salajanu a infiintat Ansamblul Artistic profesionist Porolissum, la care a fost o perioada si director, a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Muzica din Oradea, iar acum este director la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau.

Cantaretul a sustinut concerte in toata lumea, atat in Europa cat si pe alte continente: a cantat in Germania, Olanda, Canada si multe altele pentru romanii din strainatate. Pe Dinu Iancu Salajanu il stie toata lumea. Il stie de la televizor, unde a aparut de sute de ori in emisiuni sau spectacole folclorice si in show-uri de divertisment, il stie de la spectacolele pe care le-a sustinut, in calitate de solist de muzica populara, pe toate scenele tarii.

Dragostea pentru oameni, cinstea, seriozitatea, tenacitatea si… placerea de a manca- toate acestea il caracterizeaza pe Dincu Iancu, dupa spusele sale dar il si recomanda, alaturi de exchipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci, pentru evenimentul dumneavoastra. Site-ul artistipentrununta.ro il prezinta pe Dinu Iancu Salajanu pentru nunti, botezuri, petreceri, mese festive, sarbatori de orase si concerte.

Repertoriu: Dragu-mi e unde-am venit”, “Doamne cat de scurta-i viata”, “Ma dusei in Prundu Sac”, “Suparata-i mandra mea”, “Omu-i ca si floarea”, “Imparate, imparate”, “Asa-s mancat de straini”, “Pantr-un dor manca-l-ar focu’”, “Luai cal, luai caruta”, “Cum ii frunza de la plop”, “Cine n-are dor de lunca”, “Pe mine capul ma doare”, “Strange omul ca furnica”, “Parauas cu apa rece”.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

 

Galerie Video:


You may also like...

Leave a Reply