Viorica si Ionita din Clejani

Viorica si Ionita din Clejani alcatuiesc o formatie de muzica de petrecere din Romania. Stilul muzical al celor doi componenti este influentat de genuri muzicale din cele mai diferite plecand de la cantece traditionale romanesti si taraf la compozitii originale proprii cu elemente de pop: bass electric, percutie, baterie, de asemenea impletindu-le cu stiluri aparent contradictorii precum muzica de orchestra sau corul patriarhal.

Formatia a avut mai degraba un succes international decat national, dupa declaratiile lor, cantand la Opera Garnier, din Paris, La Perpignan, fiind apreciat de Yehudi Menuhin, Johnny Depp, Viper Room sau Vanessa Paradis. Visul Vioricai si al lui Ionita de la Clejani de a se face renumiti si in tara de origine s-a implinit in 2004 cand au cantat la Premiile MTV Romania.

Viorica si Ionita din Clejani au cantat in deschiderea Romanian Music Awards 2008 Iasi si Romanian Music Awards 2012 care s-a desfasurat pe data de 8 iunie in Craiova.

Viorica si Ionita din Clejani inseamna duetul compus din sotii Manole: Viorica si Ionita Manole. Viorica Manole (13 februarie  1973, Clejani, Giurgiu) este vocalista formatiei. Din septembrie 2012, debuteaza si in televiziune prezentand emisiunea “Te vreau langa mine” a postului tv Kanal D.

Ionita Manole (15 noiembrie 1970, Clejani, Giurgiu) a debutat in muzica la varsta de 14 ani cand tatal sau l-a prezentat lautarului Ion Albesteanu, conducatorului Tarafului de la Clejani pentru a participa la festivalul de muzica populara Cantarea Romaniei.  In 1989 l-a cunoscut pe belgianul Stefan Karo care a avut o contributie hotaratoare in determinarea stilului muzical pe care il va aborda Ionita.

Viorica si Ionita din Clejani fac o echipa artistica accesibila unei largi categorii de public, indiferent de categoria sociala sau de statutul socio-profesional. Muzica lor spune istorii adevarate si povesti despre oameni autentici.

Conceptul albumelor “Bordeias” , “Dragostea de la Clejani” si “De la Anton Pann la Dj” este creat in ideea de a atrage atentia tinerei generatii asupra muzicii autentice romanesti, prin aducerea vechilor cantece la standerdele de sunet si prezentare a culturii pop, ale vremurilor actuale.

Daca aveti in minte o petrecere in adevaratul sens al cuvantului  Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda pe Viorica si Ionita din Clejani pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply