Ovidiu Lipan Tandarica

Ovidiu Lipan Tandarica s-a nascut la 31 ianuarie 1953, in Iasi, unde a urmat Liceul Negruzzi, in paralel cu Scoala de muzica. A debutat in lumea muzicii la 9 ani, impreuna cu propriul sau grup – Crystal, dupa care a urmat colaborarea cu Dragons.

Numele lui Ovidiu Lipan Tandarica este legat de Phoenix. Vitalitatea cu care “chinuia” tobele era remarcata de la o posta si anii de glorie ai trupei conduse de Nicu Covaci nu-i dau pace.

Participa la Festivalul de muzica pop-rock in 1969, unde castiga premiul I alaturi de una din cele mai elevate trupe ale momentului – Rosu & Negru. Ovidiu, in varsta de doar 14 ani, este remarcat drept un instrumentist de exceptie. Din 1970 se stabileste in Bucuresti, unde are ocazia sa colaboreze cu nume de marca precum Richard Oshanitski, Peter Werthaimer, Marius Teicu, Radu Goldish si Orchestra Radiodifuziunii Romane condusa de Sile Dinicu.

Un adevarat vulcan de energie, o forta creativa de neimaginat, a reusit sa aduca pe piata muzicala mondiala creatii marete precum “Renasterea”, “Bachita”, “Getica”, “Visul Tobosarului”.

Maestrul tobelor declara ca visul sau va continua pe viitor, deoarece el nu poate sa nu viseze, astfel tinandu-se de cuvant si finalizand cel mai nou proiect muzical al sau, “La Passion”.

Ovidiu Lipan Tandarica, un apreciat artist roman, a reusit in lunga sa cariera sa se faca foarte iubit de publicul din intreaga lume, avand numerosi fani atat in tara cat si in strainatate. Datorita talentului sau a reusit sa se faca foarte apreciat si de artistii straini, cu care a colaborat in cariera sa. A reusit de fiecare data sa ridice publicul in picioare prin prestatiile sale.

Cotat drept cel mai bun baterist roman al tuturor timpurilor, Tandarica se bucura de o popularitate in crestere in randul generatiilor de la 17 la 50 de ani. Acesta este unul dintre cele mai bune motive sa optati pentru Ovidiu Lipan Tandarica pentru nunta, botezul, aniversarea, masa festiva sau orice alt tip de eveniment pe care intentionati sa il organizati. Agentia de Evenimente Maria Cirneci, prin artistipentrununta.ro considera ca artistul poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru o petrecere de neuitat.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply