Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir este un naist virtuos si compozitor roman, supranumit Regele naiului. Exprimandu-se artistic printr-un instrument aproape uitat (naiul, numit si fluierul lui Pan), reuseste sa cucereasca aplauzele intregii planete. A modificat forma, constructia si tehnica naiului, largindu-i considerabil paleta de interpretare. Artistul introduce naiul in toate stilurile si genurile muzicale, revolutionand sunetul la scara universala si aducand naiul in atentia publicului modern. Mass media din intreaga lume a hotarat ca unic sinonim pentru maestu al naiului pe Gheorghe Zamfir. “Geniul naiului” s-a nascut la Gaesti, Jud. Dambovita, in 1941.

La varsta de 13 ani nu visa la nimic altceva decat la muzica: sa cante la acordeon cu tiganii! Tatal sau, un fabricant de vinuri, l-a dat la Liceul de Muzica la varsta de 14 ani. A intentionat sa studieze acordeonul, dar, din motive tehnice, a fost acceptat la clasa de nai, unde era profesor Fanica Luca la acea vreme. Acesta a hotarat sa ii ofere tanarului talent unul din cele trei naiuri pe care clasa le detinea. A fost apoi admis la Conservator. A fost multi ani dirijorul unuia dintre cele mai mari ansambluri folclorice din Romania, ansamblul “Ciocarlia”.

Pe langa prestigioasa cariera de muzician, se manifesta ca artist si in domeniul literar si al artelor plastice, publicand versuri, eseuri si o carte autobiografica si expunand picturi proprii in tara si in strainatate.

Gheroghe Zamfir doreste sa provoace emotia purificarii. Nu a fost pentru nimeni o surpriza sa afle ca Gheorghe este un impatimit sustinator al meditatiei si al tehnicilor yoga, doua indeletniciri pe care le practica zi de zi.

Pentru Zamfir fiecare concert este ca un miracol, in care el se presupune ca e Demiurgul. Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin artistipentruevenimente.ro il recomanda pe Gheorghe Zamfir pentru evenimentul pe care doriti sa il organizati, indiferent de natura lui. Fie ca este vorba de petrecere, masa festiva, zile de oras sau aniversare, el considera fiecare reprezentatie ca fiind cea din urma si acesta este motivul pentru care incearca ajutat de naiul sau sa redea sentimentul eternitatii

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply