Distinto

Trupa Distinto a fost infiintata in anul 2005. Repertoriul trupei contine piese proprii, dar si coveruri. Genul abordat, pop – opera, este unul relativ nou pe piata internationala, existand de doar cativa ani prin cateva nume sonore care au atins performante deosebite in acest gen: Josh Groban (U.S.A.), Mario Frangoulis (Grecia), Alessandro Saffina (Italia), Andrea Bocelli (Italia) si formatia Il Divo (Marea Britanie). In Romania, genul pe care trupa Distinto il promoveaza este unic.

Numele formatiei vine din limba italiana, avand dubla semnificatie, insemnand “distinct” sau “distins” si defineste noul gen pe care formatia il abordeaza. Diferenta fata de celelalte genuri existente, reiese atat din abordarea vocala (imbinarea emisiei de tip opera cu cea de tip pop), cat si din aranjamentul orchestral simfonic pe ritmuri pop.

Cei 4 solisti, Octavian Dobrota, Marius Olteanu, Mihai Brasoveanu si Mihai Radu, care reprezinta prima trupa pop-opera din Romania – trupa Distinto, au colaborari de exceptie cu artisti de renume, atat pe piata romaneasca, cat si pe cea internationala.

Realizarile artistice le aduc celor 4 solisti recunoasterea din partea presei si a publicului si astfel pentru bogata activitate artistica, li se decerneaza Premiul Special “Voci de Aur” in cadrul Galei Celebritatilor 2011 Romania.

In anul 2008, trupa incepe colaborarea cu Casa de Productie Cat Music, colaborare care aduce pe piata romaneasca primul album al formatiei. Albumul reprezinta o premiera pentru muzica romaneasca: in primul rand, pentru ca defineste genul abordat prin lucrarile muzicale noi prezentate; in al doilea rand, pentru ca propune transformarea stilistica, in genul clasico-romantic, a celor mai importante creatii romanesti si internationale, care prin valoarea lor si-au pastrat “nemurirea” in constiinta si sufletele iubitorilor de muzica din Romania. Si, in al treilea rand, pentru ca maniera propusa de cei 4 solisti, reprezinta una dintre cele mai rafinate expresii ale stilului bel-canto.

Agentia de Evenimnte Maria Cirneci recomanda, prin artistipentrununta.ro, Distinto pentru orice tip de evniment aveti intentia sa organizati: nunti, sarbatori sau zile ale localitatilor, targuri, expozitii si festivaluri, botezuri, inaugurari, lansari pentru firme, produse si servicii etc.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply