Smiley

Andrei Tiberiu Maria (nascut pe 27 iulie 1983), cunoscut sub numele de scena Smiley, este un cantaret, compozitor, producator, prezentator si actor roman.

In anul 2001, CRBL avea sa-i propuna lui Andrei sa faca parte din trupa Simplu, dupa ce initial incercase sa obtina un loc in formatia Akcent. Desi propunerea a venit din partea unui membru al trupei, Smiley a dat proba pentru casa de discuri Roton. Pentru ca era intotdeauna bine-dispus si ii inveselea pe cei din jurul sau, vechiul Andrei a primit porecla de Smiley, porecla pe care si-o foloseste in prezent ca nume de scena.

De-a lungul timpului, Smiley a ajuns in atentia publicului, atat ca solist al trupei Simplu, dar si ca artist solo. Alaturi de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: “Oare stii” (lansat in anul 2002), “Zece” (lansat in anul 2004), “RMX Simplu” (lansat in anul 2006), “Simplu Best Of” (lansat in 2006), “Oficial imi merge bine” (lansat in anul 2006).

In 2008, Smiley si Simplu au castigat premiul “Best show” pentru “Istoria Dansului”. Tot in 2008, Smiley a lansat primul sau album solo, “In lipsa mea”, album care a fost premiat cu un disc de aur si cu distinctia “Best album” la Romanian Music Awards.

In 2010, Smiley a lansat cel de-al doilea album din cariera lui solo: “Plec pe Marte” (Best Pop Dance Album). In 2011, Smiley lanseaza piesa care pentru 6 saptamani consecutive (potrivit Mediaforest Romania) va sta in fruntea topurilor muzicale : “Dream girl”. Tot in 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat “Best Male” si “Best Pop” artist.

In 2012, artistul lanseaza single-ul “Dead man walking”, un nou succes pe piata muzicala, transformandu-l pe acesta in cel mai difuzat cantaret la radio si TV, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat si “Cai verzi pe pereti”, impreuna cu Alex Velea si Don Baxter, care a devenit in scurt timp un single reusit.

Succesul ca artist pop, i-a deschis drumul spre dezvoltarea talentului de producator. A inceput sa colaboreze cu numerosi artisti romani, iar in 2009 Smiley si-a fondat propria casa de productie, HaHaHa Production.

Prezinta emisiunea “Romanii au talent” si este unul din cei 4 jurati din cadrul emisiunii de talente “Vocea Romaniei”.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro va recomanda pe Smiley pentru pentru concerte, show-uri, cluburi, petreceri private, banchete, festivaluri, baluri boboci, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply