Nico

Nicoleta Matei, cunoscuta si simplu ca Nico este o cantareata de muzia pop. S-au implinit deja 10 ani de cand ati remarcat-o in urma colaborarii cu B.U.G. Mafia pentru piesa “Cine E Cu Noi” si inca de atunci v-a atras atentia prin vocea ei. Insa pana la acest acel moment, Nicoleta Matei si-a cladit cu pasi marunti dar siguri drumul catre o cariera reusita in muzica.

In anul 1990 a absolvit “Scoala Populara De Arta” la clasa profesorului Corneliu Irimia, iar incepand cu anul 1996 participa la diverse concursuri nationale, obtinand numeroase premii.

Din anul 1996 este angajata Teatrului Toma Caragiu Ploiesti, fiind rapid apreciata prin premiul pentru “Cea mai buna solista vocala a Festivalului National al teatrelor de estrada de la Constanta”, distinctie pe care o obtine 4 ani consecutiv .

Prima aparitie in televiziune a avut loc in anul 1998, alaturi de Horia Brenciu, in cadrul emisiunii Sarabanda, unde interpreteaza diferite piese din repertoriul romanesc si international, emisiunea obtinand audiente record cu fiecare editie.

Debutul pe piata muzicala are loc in anul 2001, cand baietii de la B.U.G. Mafia lanseaza piesa “Cine E Cu Noi”, refrenul acesteia fiind interpretat cu success de Nico.

Pana la aparitia primului material discografic nu a mai fost decat un pas. Astfel in anul 2003 este lansat albumul Hip-Hop/R&B “Gand Pentru Ei”. Pentru acest album Nico a colaborat cu Laurentiu Matei, Don Baxter, Puya si Cabron, reusind sa se impuna cu succes pe piata muzicala romaneasca. “Gand Pentru Ei” s-a vandut in peste 30.000 de exemplare, ramanand pana astazi cel mai bine vandut album semnat Nico. Urmeaza numeroase colaborari cu artisti Hip-Hop, printe care Puya si Trupa Codu’ Penal.

Albumul “Asa Cum Vrei” este lansat in anul 2005. In 2007 este lansat albumul “Cast Away”. Acesta contine piese pop, dance si R&B semnate de Laurentiu Matei, Costi Ionita, Puya, Bogdan Dima, Calin Moraru, Radu Alin, Bogdan Popoiag si Eduard Alexandru. Dupa ani de perseverenta Nico impreuna cu Vlad Mirita reprezinta Romania in Finala Eurovision 2008 de la Berlgrad, Serbia. Piesa “Pe O Margine De Lume” obtine premiul pentru “Cel Mai Bun Cantec” din concurs, distinctie oferita de membrii juriului de specialitate prezenti la Belgrad.

“Pe O Margine De Lume” primeste premiul pentru “Cel Mai Bun Cantec Pop Al Anului” la Gala decernarii Premiilor Radio Romania Actualitati 2009.

La Premiile Radio Romania Actualitati 2011 Nico primeste 3 nominalizari: “Cel Mai Bun Album Al Anului” pentru “Love Mail”, “Cea Mai Buna Piesa Pop A Anului” pentru “Poate Undeva” si “Cea Mai Buna Interpreta a  Anului”, reusind sa castige ultima categorie la care a fost nominalizata.

Echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda pe Nico pentru: concerte, show-uri, cluburi, inaugurari, lansari pentru firme, evenimente, nunti, botezuri, spectacole sau petreceri private.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply