Luminita Anghel

Luminita Anghel s-a nascut la 7 octombrie 1968, la Bucuresti.

Luminita Anghel a absolvit Scoala Populara de Arta, Sectia Canto in 1986, dupa ce initial a incercat de doua ori sa dea la Institutul National de Arta Teatrala si Cinematografica. S-a inscris apoi la Facultatea de Sociologie-Psihologie in cadrul Universitatii “Spiru Haret”.

In 1993 a participat la Festivalul National Mamaia cu piesa “Din tot ce a fost” si cucereste trofeul si premiul I. In 1995 a obtinut locul al III-lea cu piesa “Fereastra” la festivalul Mamaia, iar un an mai tarziu obtine acelasi premiu cu piesa “Sansa e de partea mea”. Ambele piese sunt compuse de Ionel Tudor.

In anul 1999 a lansat alaturi de Marcel Iures piesa “Nu pot uita” compusa de Petru si Andreea Margineanu. Melodia este coloana sonora pentru videoclipul promotional produs de Dakino pentru premiera filmului “Faimosul Paparazzo”, in regia lui Nicolaie Margineanu.

A castigat locul 1 la Cerbul de Aur in 2001, sectiunea Pop dar si un premiu de popularitate. Un mai tarziu a obtinut locul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la festivalul “Discovery” din Bulgaria, in acelasi an obtinand si premiul III la festivalul “Universe talent” din Praga. In 2003 a castigat premiul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la “Song for Europe festival” din Malta si acelasi loc la festivalul international “Cairo 2003”.

Piesa “Let me try”, a fost cea care a readus-o pe artista in prim-planul luminii reflectoarelor, dupa o pauza de cativa ani. A reprezentat Romania la Eurovision in 2005, unde a castigat locul III alaturi de trupa Sistem cu aceasta melodie. A cochetat si cu actoria aparand in filmul “Captain Conan”, in regia lui Bertrand Tavernieri care este prezentat si la Cannes.

Luminita Anghel este una dintre cele mai cunoscute cantarete de la noi, avand una dintre cele mai bune voci feminine, cu o cariera muzicala de invidiat, castigand numeroase premii nationale si internationale. De aceea, Luminita Anghel este recomandarea facuta de echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci si artistipentrununta.ro pentru evenimentul dumneavoastra fie ca este vorba de nunta, botez, aniversare, cina festiva, petrecere privata sau de companie, aniversare de oras etc.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply