Horia Brenciu (Orchestra)

Horia Brenciu este un celebru muzician, prezentator de televiziune, producator de spectacole si evenimente, entertainer si actor din Romania.

Originar din Brasov, Horia Brenciu s-a nascut pe data de 27 august 1972. Artistul nu a fost tocmai un copil cuminte, deoarece a avut de la varste fragede un comportament exuberant, stimulat de dorinta sa de cunoastere si descoperire a vietii. Horia mai are un frate, pe nume Marius Brenciu, un tenor celebru care traieste in strainatate si sustine spectacole in cele mai notorii locatii, precum Metropolitan Opera sau Covent Garden.

Muzicianul a absolvit Colegiul National “Andrei Saguna” din orasul sau natal, a continuat studiile la Scoala Populara de Arta Brasov (pian si canto), iar in 1998 a terminat Academia de Teatru si Film din Bucuresti.

Incepand cu anul 1993, Horia Brenciu isi incepe colaborarea cu postul public de televiziune TVR 1, unde prezinta mai multe programe de succes precum Robingo, Tip Top Minitop, Kiki RikiMiki, Ora 6 fix si Sabanda. In anul 1994, Horia joaca in filmul “Concurs de seductie”, in regia Adelinei Suvagau. Intre timp, a mai fost cooptat in mai multe proiecte de dublaj animat romanesc, precum seria de povesti cu Mac-Mac, in episodul “Incalceala din Triunghiul Bermudelor” (1998).

In anul 2000, se muta la postul de televiziune privat Antena 1, unde devine moderatorul emisiunii matinale “Neata” si “Neata in Epoca de piatra”, “Gong Show” etc pana in 2003. Din acest punct, pune bazele unei noi colaborari cu National TV, tot in calitate de prezentator, pentru emisiuni precum “National Tv Bingo Liberty”.

In anul 2002, Horia da nastere proiectului sau de suflet, HB Orchestra, fiind liderul vocal al acesteia. HB Orchestra are un repertoriu de peste 400 de piese, creatii proprii sau coveruri, abordand genuri muzicale precum: swing, pop, rock, gospel, jazz, latino sau country. Primul lor album s-a intitulat 35. Melodiile de pe acest album sunt: “Funky Party”, “Cine esti tu?”, “La la la”, “Lucruri simple”, “La radio”, “La fel”, “Septembrie, luni”, “It’s you” (feat. Kamara), “Close to me”, “Love is…” (feat. Crist Cretu), “Prolog”.

In 2006, Horia joaca in serialul de comedie “Om sarac, om bogat”, in rolul lui Titi Prodan.

In prezent Horia Brenciu este unul din cei 4 jurati din cadrul emisiunii de talente Vocea Romaniei.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentruevenimente.ro il recomanda pe Horia Brenciu pentru pentru concerte, show-uri, cluburi, petreceri private, festivaluri, spectacole si evenimente.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply