Gabriel Dorobantu

Gabriel Dorobantu, indragit interpret de muzica usoara, s-a nascut la 3 ianuarie 1953.

Desi a fost pasionat de mic de muzica, s-a lansat destul de tarziu. In clasa a 5-a, Gabriel Dorobantu picta in ulei, apoi a devenit redactor sef al revistei nonconformiste “Fitil”, una dintre primele reviste aparute in lumea liceelor.

A facut parte din distributia filmelor pentru copii “Pestele verde”, “Trupa de show”,  “Dramaticus “.

Gabriel Dorobantu a absolvit Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” din Bucuresti si si-a dorit sa devina preot, dar in ultima clipa s-a razgandit si a dat la medicina unde a picat cu media 8,20. A absolvit Scoala Populara de Arta, Sectia Canto, clasa profesoarei Florica Orascu, iar in 1980 participa la concursul “Bucuresti 80” unde obtine Premiul al III-lea la sectiunea muzica usoara. In 1981, participa la Festivalul de interpretare “Martisor”, la Dorohoi unde obtine trofeul “Martisor”.

Debuteaza  oficial la treizeci de ani in anul 1983, la Festivalul Concurs de la Mamaia, unde obtine Mentiune la Sectiunea Interpretare, cu melodia “Ochii tai” (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenita ulterior slagar. Gabriel Dorobantu a fost sapte ani membru al corului de copii la Palatului Copiilor, singurul baiat intre saizeci de soprane.

Gabriel Dorobantu a primit Discul de Aur pentru cel mai recent album, “Izvorul iubirii”. In martie 2011 Gabriel Dorobantu lanseaza albumul “Povestea nu s-a terminat” impreuna cu Ovo Music. Inregistreaza aproximativ 200 de piese, care se regasesc pe cele patru discuri vinil si opt CD-uri si este un artist care poate da culoare evenimentului dumneavoastra (nunta, botez, aniversare, cina festiva, petrecere privata sau de companie, aniversare de oras etc.)

Pentru talent si repertoriul sau bogat, Agentia de Evenimente Maria Cirneci si artistipentrununta.ro recomanda Gabriel Dorobantu pentru evenimentul dumneavoastra.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply