Adrian Enache

Adrian Enache s-a nascut pe 12 iunie 1966 in Galati. Adrian a urmat cursurile liceului Alexandru Ioan Cuza, si a absolvit Institutul Politehnic, sectia Metalurgie, avand diploma de inginer. A urmat apoi cursurile Scolii Populare de Arta, la clasa Mihaela Runceanu – Ionel Tudor. Timp de cinci ani a fost solistul formatiilor rock “Phoebus” si “6200” din Galati.

Inainte de a-si face o cariera in muzica, Adrian Enache a jucat fotbal, facand parte din lotul de juniori ai Romaniei in 1976. A renuntat la fotbal, pentru a se concentra pe invatatura, insa muzica i-a acaparat toata atentia. Cand a primit oferta celor de la Compact pentru a deveni solistul lor, canta inca alaturi de cei de la Phoebus. A refuzat insa oferta deoarece era in primul an de facultate si si-a vazut de studii si proiectele muzicale impreuna cu cei din Galati. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta din cauza Mihaelei Runceanu, care i-a solicitat sa ii fie elev.

In 1990 a participat din nou la festival, unde a obtinut locul 2 la sectiunea interpretare, dupa regretata Laura Stoica. Doi ani mai tarziu, melodia sa “Moartea mea e dragostea” a devenit un hit, iar regizorul TVR-ului s-a deplasat la Galati ca sa filmeze videoclipul piesei. A participat apoi la numeroase emisiuni de radio si de televiziune, iar in 1994, alaturi de Monica Anghel, Vlad Fugaru si Aurelian Temisan a lansat imnul campionatului de fotbal pentru echipa nationala “Sa fii cel mai bun”.

Doi ani mai tarziu a participat iar la festivalul Mamaia, la sectiunea Slagare cu piesa “Totul e loterie”. A fost invitat in recitalul pe care Elena Cirstea l-a sustinut pe scena festivalului “Cerbul de Aur” si a participat chiar la festival. In 1996 la festivalul “Cerbul de Aur” a cantat impreuna cu Tom Jones o bucata din refrenul celebrei “Delilah”.

In 1997 Adrian Enache a luat locul II la festivalul International “Pamukalle” din Turcia, iar un an mai tarziu, a fost invitat la acelasi festival si a cantat in deschiderea concertelor Diana Ross si Tom Jones.  In 1999 a lansat al doilea album din cariera sa “Nebun dupa Fe.Me.i”. Din acel an Adrian Enache a inceput colaborarea cu Teatrul Constantin Tanase din Bucuresti, si si-a facut debutul in acest teatru cu muzicalul “Nota 0 la purtare” in care joaca alaturi de Aurelian Temisan. In 2001 lanseaza un nou album “My favourite songs”, iar in 2002 a castigat trofeul Mamaia cu melodia “O singura noapte”. La sfarsitul anului a lansat cel de-al patrulea album din cariera “O singura noapte”.

Adrian Enache a cucerit publicul cu talentul sau, dar si cu caracterul sau vulcanic, cu stilul sau nonconformist, fiind unul dintre cei mai iubiti artisti romani. Melodiile sale au incantat mult timp publicul din Romania, si continua sa fie ascultat si cautat. Are numerosi fani atat in tara cat si in strainatate.

Agentia de Evenimente Maria Cirneci prin intermediul artistipentrununta.ro va recomanda Adrian Enache  pentru petreceri, evenimente, spectacole, cumetrii, nunti, botezuri, aniversari sau mese festive.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply