Nelu Ploiesteanu

Nelu Ploiesteanu, pe numele sau adevarat Ion Dumitrache, este un maestru al muzicii lautaresti si de petrecere.

Ploiesteanu s-a nascut pe 16 decembrie 1950 in localitatea prahoveana Ciorani. Parintii lui au fost lautari din tata in fiu. La doar sase ani canta la acordeon, ca ulterior sa se “joace” si pe clapele pianului.

A facut armata un an si patru luni la Brasov, si la Timisoara. Dupa armata, in 1970 s-a mutat in Bucuresti la o ruda. A cantat 6 luni la acordeon la Teatrul de revista Ion Vasilescu avandu-l ca dirijor pe Ion Albesteanu. A cantat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domneasca, Caru’ cu bere.

In 1979 pleaca pentru prima data intr-un turneu in afara, cu Ansamblul Mugurelul (Franta, Italia, Belgia si Olanda). Au urmat dupa aceea alte turnee in Italia, Spania si Germania. Pleca cate 6 luni, dupa care alte sase luni ramanea in tara. Ultima plecare a fost in 1996 in Germania.

Dupa ’90 a reusit sa lanseze 18 albume. Nici nu-si mai aminteste cate spectacole si turnee a avut. A cantat intre 1990 si 1998 la Sarpele Rosu si la restaurantul Perla unde canta si in prezent.

A avut de multe ori ocazia sa ramana in strainatate dar a refuzat pentru ca a dorit “sa readuca in actualitate muzica veche romaneasca”.

Cele mai importante colaborari pe care le-a avut Nelu Ploiesteanu au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinica si Stefan Iordache. Pentru el a insemnat atat o satisfactie profesionala cat si una sentimentala. Ii cunoaste de 15 ani si poate spune ca sunt prieteni. Este convins ca o colaborare cu Nastase sau Iliescu nu ar fi insemnat nimic pe langa aceasta colaborare de valoare cu monstrii sacri ai cinematografiei.

Nelu Ploiesteanu este unul dintre cei mai de seama maestri ai muzicii lautaresti si de petreceri, iar echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci si artistipentruevenimente.ro recomanda Nelu Ploiesteanu pentru evenimentele dumnavoastra: nunti, botezuri, petrecerei aniversare, petreceri de companie, aniversari de oras, spectacole, concerte etc., Melodiile interpretate de el sunt ascultate cu mult drag, nu numai de cei varstnici dar si de cei tineri, insufletind petrecerile.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply