Holograf

Din 1978 – cand a luat fiinta – Holograf – a devenit un nume omniprezent in topul celor mai indragite grupuri de hard-rock din Romania, stilul abordat plasand trupa pe o pozitie distincta in peisajul rock-ului autohton.

Primele trupe rock aparute in Romania au fost trupe studentesti, primele festivaluri ale acestui gen au fost la randul lor studentesti, si asta datorita faptului ca acea muzica era pentru cei de varsta respectiva si putuse fi descoperita de tineri dincolo de perdeaua de fum a muzicii usoare oficiale.

Pe vremea cand muzica reprezenta o evadare din realitatea cenusie, cinci studenti infiintau o formatie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

In 1978 Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc si Stefan Radulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul “nucleu” al Holograf-ului. La scurt timp dupa aceea, in 1979, au fost cooptati doi membri noi: Edi Petrosel (tobe) si Tino Furtuna (clape), ei ramanand pana azi in componenta formatiei.

In 2011 Holograf lansa Dvd+Cd – “Patria Holograf Unplugged”, printr-un concert cu totul special la cinema Patria, unde sala a fost arhiplina.

Cei cinci membri Holograf, impreuna cu Emil Soumah (percutie), Mihai Coman (clape) – formula clasica de concert si un invitat special in persoana lui Valentin Dinu au sustinut un recital unplugged cu piese ce se regasesc pe Dvd-ul si Cd-ul “Patria Holograf Unplugged”, dar si piese mai vechi interpretate pentru prima oara in varianta 100% acustica.

Inceputul lui 2012 vine cu o noua surpriza pentru fanii Holograf: albumul “Love Affair”! Pe album sunt incluse noua piese noi dar si doua bonus track-uri. Primul single extras de pe noul material discografic se numeste “Nu mai e timp” si reprezinta o colaborare cu totul speciala intre trupa Holograf si celebra soprana Angela Gheorghiu.

De-a lungul timpului, la Holograf au activat unii dintre cei mai valorosi artisti: Marti Popescu, Nutu Olteanu, Florin Ochescu, Mihai Pocorschi, Gabriel Cotabita. Desi aflat la maturitate, grupul este departe de apusul carierei. Recent semnat, contractul cu casa de discuri Zone Records prevede realizarea a cinci albume, in decurs de sase ani.

Astfel, Agentia de Evenimente Maria Cirneci si artistipentruevenimente.ro recomanda Holograf pentru evenimentele dumnavoastra: petreceri aniversare, petreceri de companie, aniversari de oras, spectacole, concerte etc.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

 

You may also like...

Leave a Reply