Andreea Banica

Andreea Banica s-a nascut in data de 21 Iunie 1978 in Judetul Constanta, mai precis in Eforie. In muzica s-a lansat de la o varsta foarte frageda, la 4 ani a inceput sa cante, la 6 ani fiind remarcata de Adrian Paunescu care a indrumat-o spre cursurile de pregatire ale Clubului elevilor din Constanta.

Andreea Banica s-a facut cunoscuta inca de pe vremea cand canta in trupa Exotic, dar a inceput sa aiba un succes mai mare cand a format impreuna cu Cristina Rus trupa Blondy, iar cariera solo s-a dovedit a fi cea care a propulsat-o pe primele locuri in topuri in ultimii ani.

Ascensiunea ei in muzica a fost una specifica timpurilor, la varsta de 6 ani a participat la concursul Cantarea Romaniei si, mintindu-i pe organizatori ca are 8 ani, a reusit sa ia premiul 1. In anul urmator a avut acelasi succes la acelasi concurs renumit. Inca de mica, in palmaresul Andreei se intrezarea ceea ce avea sa urmeze, o cariera muzicala de invidiat, si stia ca fara o pregatire in domeniu nu ar fi reusit in cariera muzicala, asa ca a facut 2 ani de pian si 4 ani de canto.

In anul 2000, Andreea Banica a facut echipa cu Cristina Rus si astfel au format trupa Blondy. Au cantat in aceasta formula vreme de 4 ani, au lansat 4 albume si au castigat premiul pentru “Cea mai buna trupa dance”, oferit de Radio Romania Actualitati in anul 2003. Un an mai tarziu, Cristina Rus a parasit formula Blondy iar Andreea Banica continuat cariera solo sub aceasta titulatura.

Primul succes pe cont propriu l-a avut cu melodia “Dansez, dansez” realizata in colaborare cu Laurentiu Duta. Tot cu el a compus si primul album solo. Cand a lansat single-ul “Fiesta” artista si-a consolidat pozitia de cea mai bine vanduta artista din Romania. Single-ul a ajuns pe primul loc in toate clasamentele muzicale romanesti si i-a adus Andreei Banica premiul pentru “Cea mai buna artista solo” in cadrul Premiilor MTV.

Echipa Agentiei de Evenimente Maria Cirneci si artistipentruevenimente.ro o recomanda pe Andreea Banica pentru orice tip de eveniment intentionati sa organizati nunti, botezuri, petrecerei aniversare, petreceri de companie, aniversari de oras, spectacole, concerte, ea fiind este una dintre cele mai frumoase cantarete din showbiz-ul romanesc, dar si una dintre cele mai apreciate. Este atat de indragita de fanii ei datorita frumusetii ei, dar si datorita talentului muzical.

Contacteaza-ne:

Galerie Foto:

Galerie Video:

You may also like...

Leave a Reply